Dag 6: 5 juni, Hénonville – Chartres, 126 km

Donderdag                                                                   <terug>

Het is zes uur en de vogels fluiten er lustig op los. Ook de koekoek is er weer. Hij is er zo ongeveer elke dag. Trouwe vogel. Hij volgt ons al sinds we in Frankrijk zijn aangekomen.

De Seine bij Mezieres

De Seine bij Mezieres

Arjan is enigszins beïnvloed door zijn supporters die manen tot kalmte. Hun zorg is dat we teveel kilometers per dag afleggen. Daarom bespreken we wat we zullen doen. Duidelijk is dat Chartres een plaats is waar we willen overnachten en zelfs een dag willen besteden om er rond te kijken. Als gevolg van de miskleun in Tournai zijn we verder van Chartres vandaan dan de bedoeling (de planning) was. Ik stel voor dat we onderweg besluiten wat we zullen doen. Stoppen in bijv. Maintenon en de dag erop naar Chartres. We gaan op weg. Onderweg passeren we bij Mézières de Seine en leggen we ergens aan bij een café dat wordt gerund door een Portugese familie. De zoon heeft een paar jaar in Duitsland gewerkt.

La Drouette

L' Eure

IIn Maintenon aangekomen blijkt het pas half drie te zijn. Onze conditie en het weer zijn goed, dus we besluiten om door te rijden. Om 18:00 uur zijn we in Chartres. De camping vergt wat zoekwerk. We zijn er om 18:30 uur. Stel A en B die ons onderweg passeerden staan er ook. Stel A meldt dat ze niet verder zullen gaan dan de Pyreneeën. Stel B rijdt morgen verder. Die zullen we dus niet meer zien; ze moeten al op 4 juli weer terug zijn in Nederland en hebben dus een beetje haast. Wij niet. Wij houden morgen rustdag in Chartres.

In de verte de Kathedraal van Chartres

Fijn dat we het toch gehaald hebben vandaag. We liggen weer op planning. Ik ga snel inkopen doen bij de Intermarché op een paar honderd meter van de camping. Bij de campingbaas koop ik een munt voor de wasmachine. Morgen is het wasdag. Ook vraag ik naar waspoeder. Dat is niet op voorraad in zijn winkeltje. Gelukkig vindt hij zijn vrouw bereid om uit eigen voorraad een tablet aan mij te verkopen. Na de inkopen ga ik weer koken. Dit keer riz cantonnais met kalfslapjes. Arjan kijkt belangstellend toe hoe ik op het een-pits gastoestelletje rijst kook in van die kleine builtjes. Uiteraard wijn bij het eten en meloen (charentais, ook wel cavaillon genoemd) na. We eten een lekker maaltje. Twee rijstbuiltjes bewaar ik voor een volgende keer. Later op de avond eten we nog wat chips en pinda’s.


Advertenties

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: