Dag 10: 9 juni, Veigné – Poitiers, 100 km

Maandag                                                                         <terug>

 

Ontbijten

De dag begint bewolkt. Het is fris en de wind waait nog steeds vanuit het noorden. Goed fietsweer voor ons. In Sainte Maure-de-Tourraine ontbijten we in een smoezelig ‘café de l’agriculture’. Rustig peddelen we daarna langs de Vienne richting Poitiers. We drinken koffie in Dangé-St-Romain en we lunchen in Châtellerault. Daar is een kerk met St. Jacob als patroon. We bezichtigen de kerk en Arjan komt op het idee om aan te bellen bij de pastoor, Monsieur le Curé.

Bij M. le Cure

Die woont tegenover de kerk. De deur gaat open en we mogen binnen. We krijgen de indruk dat meneer pastoor eigenlijk toe is aan een middagdutje en enigszins uit balans is door ons bezoek. Maar geen punt, we krijgen onze stempel. Arjan noteert nog een en ander in het gastenboek dat op tafel ligt.

In een kroeg in Dissay

In Dissay, nét voor Poitiers, drinken we nog een Leffe en een cola. De kroegbaas is bezig zijn zaak in gereedheid te brengen voor de voetbalwedstrijd die avond. In Poitiers aangekomen vraagt Arjan naar een camping. Die is er wel een, maar die ligt buiten de stad op een heuvel, aan de noordwest kant. Daar hebben we geen zin in. Bovendien had ik in mijn voorbereidingen geen camping in Poitiers kunnen vinden. De vraag is dan ook wat de kwaliteit zal zijn van de camping waarnaar we worden verwezen. We besluiten een hotel te zoeken.

Avondlicht op de kathedraal van Poitiers

Avondlicht op de kathedraal van Poitiers

Poitiers ligt op een heuvel en dus wurmen we ons omhoog naar het stadscentrum, op zoek naar het Office du Tourisme. Daar kiezen we uit het getoonde aanbod een hotel. De mevrouw van de VVV reserveert de kamer en wij lopen er met de fiets aan de hand naar toe. We gaan in de stad eten. Eerst een salade Caesar, daarna een entrecote en een kaasplankje (met o.a. geitenkaas) met droge rode wijn na. Aangezien we ons het café in Chasseneuil herinneren, denken we dat Frankrijk vanavond voetbalt. Dat klopt, in die zin dat de wedstrijd al om zes uur is. Wij gaan uit van negen uur. Het is stil in de stad en dat verbaast ons. Uiteindelijk vinden we een voetbalcafé en kijken we Nederland-Italië. Frankrijk heeft gelijk gespeeld tegen Roemenië (vandaar de rust op straat); Nederland wint van Italië. We vieren deze overwinning met een cognacje in het voetbalcafé en we hebben leuk contact met de obers. We zijn ongeveer de enige gasten deze avond. Vanmiddag hebben we ook nog onze blogs bijgewerkt. We kunnen dus met een gerust hart gaan slapen. Samen delen we de kamer; ieder in een eigen bed. Er is een aparte badkamer met bad. Dat kunnen we goed gebruiken.

Chatellerault, Eglise St.Jacques

Sint Jakob in Chatellerault

Eglise St. Jacques

Advertenties

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: